english world school - hader image
Budite i vi deo našeg uspeha!
Priprema za FCE ispit
english world school

 

ŠTA JE FCE?

 

First Certificate in English je viši srednji nivo Cambridge ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Od kandidata na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom Velike Britanije, kao i svuda u svetu.

 

ENGLISH WORLD škola je BROZANI partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE i CPE).

 

 

KAKO IZGLEDA FCE ISPIT 2015?

 

FORMAT NOVOG ISPITA

 

Prvi deo – Čitanje i engleski u praksi ( jedan sat i 15 minuta) Od 2015. godine ovaj deo ispita sastoji se od ocenjivanja dve važne veštine. Naime, on najpre procenjuje Vašu sposobnost da razumete književne tekstove, kao i one koji to nisu, članke iz novina i časopisa. Nakon čega sledi izrada zadatka kojima se procenjuje poznavanje gramatike i vokabulara engleskog jezika.

 

Drugi deo – Pisanje (jedan sat i 20 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje Vašu sposobnost da sastavite kratku priču, pismo, članak ili izveštaj na različite zadate teme.

 

Treći deo – Slušanje (40 min.) Ovaj deo ispita od Vas zahteva da shvatite značenje odslušanog teksta koji može da uključuje vesti, programe, govore, priče, anegdote i javna saopštenja.

 

Četvrti deo – Govor (14 minuta) Ovaj deo ispita polaže se u paru ili u grupi od tri kandidata i procenjuje se sposobnost interakcije i izražavanja u različitim situacijama: u razgovoru sa ispitivačem, drugim kandidatima i samostalnom govoru.                                   

 

REZULTATI

 

Svaki deo ispita nosi 20% od ukupne ocene. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikat s jednom od tri ocene A, B ili C. Znanje kandidata koji postignu ocene D ili E smatra se neodgovarajućim za standarde FCE ispita. Na časovima se upoznajete sa svakim segmentom ispita i uvežbavate tehnike polaganja, a naročita pažnja se poklanja pisanju i govoru kao najzahtevnijim segmentima FCE ispita. Nastava se odvija u malim grupama ili individualno. Pripremni kurs traje 6-9 meseci.

.

CAMBRIDGE ESOL ISPITI - opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE):

 

 Kembridž ispiti -opšti engleski

Nivo na skali Saveta Evrope (CEF)

 • Key English test (KET)

A2

 • Preliminary English Test (PET)

B1

 • First Certificate in English (FCE)

B2

 • Certificate in Advanced English (CAE)

C1

 • Certificate in Proficiency in English (CPE)

C2

 

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o terminima za polaganje FCE ispita:

 

http://www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski

 

 

S obzirom da je Englsih World brozanii partner British Council-a za prijavljivanje ispita preko škole dobijate dodatni POPUST.

 

 

Ostali ispiti
Cambridge Exam Preparation Centre Priprema za KET ispit Priprema za PET ispit Priprema za FCE ispit Priprema za CAE ispit Priprema za CPE ispit Priprema za IELTS ispit Priprema za TOEFL ispit Priprema za SAT/ACT ispit Priprema za ACT ispit 250 POLAZNIKA NA MEĐUNARDNIM ISPITIMA, 100% PROLAZNOSTI
english world school - starters
 • Mi smo prva, prava i proverena škola stranih jezika u Smederevu.  Iskoriste naš rođendanski popust i slavite sa nama. Budite i Vi deo uspešne i odabrane ekipe.

 • Treba vam stipendija?

   

  Jedina škola koja je dokazala da uspešno priprema za IELTS; TOEFL; ACT i SAT.  Imamo  destoro polaznika koje su već u Engleskoj, Americi, Nemačkoj, Austriji, Danskoj i Holandiji  i to samo za 2013 godinu. Ne gubite vreme budite i Vi deo odobrane i uspešne ekipe. 

 • Mislite o radu ili odlasku u inostrastvo.

   

  Jedina škola koja može da zagarantuje uspešnu pripremu u pologanju međunarodnih ispita iz Engleskog i Nemačkog od A1 do C2 po proverenom English World®metodu za odlazak na rad ili iseljenje u inostrastvo.

 • PAŽNJA! Cene niže nego ikada

   

  Ukoliko ste novi polaznik i dovedete još jednu osobu stičete pravo na najpovoljnije cene tečaja ikada viđene u English World.

 • BESPLATAN DEMO ČAS

   

  Da  osetite prijatnu atmosferu  na času i uvidite efikasnost English World® metoda pozivamo vas na besplatan demo čas .

 • BRONZANA MEDALJA  uspeh na ispitima

   

  I ove  godine se možemo pohvaliti da su svi naši polaznici položili Cambridge ispite i Nemačke od A1 do C2 u ispitnom roku.  Čestitamo polaznicima i njihovim profesorima na sjajnim rezultatima i očekujemo do ćemo i u budućnost imati 100% prolaznosti.

 • Hoćete da progovorite a da ne gubite vreme

   

  Jedina škola koja radi po uspešnom English World® metodu kojim vam je zagarantovan dramatičan napredak u ZNANJU, KONVERZACIJI I SAMOPOUZDANJU.

 • Letnja škola stranih jezika

   

  Iskoristite slobodno vreme ovog leta pametno. Upišite se na letnji tečaj i steknite znanje dok štedite novac i vreme. Cene niže nego ikada u English World Summer School.

Prijava

×