english world school - hader image
Budite i vi deo našeg uspeha!
Priprema za CPE ispit
english world school

 

ŠTA JE CPE?

 

Certificate in Proficiency in English najviši je nivo Cambridge ispita engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi fakulteti i koledži u Velikoj Britaniji, a i mnogi drugi širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Mnogi poslodavci takođe priznaju ovaj sertifikat.

 

ENGLISH WORLD škola je BROZANI partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE i CPE).

 

KAKO IZGLEDA CPE ISPIT?

 

FORMAT ISPITA

 

Prvi deo – Čitanje (90 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje Vašu sposobnost da razumete tekstove iz raznolikih izvora počev od novinskih članaka do književnih dela, strukturu i detalje teksta kao i iskazano mišljenje, gledište ili razvoj ideja.

 

Drugi deo – Pisanje (120 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje Vašu sposobnost da napišete tekst u formi pisma, članka, pregleda ili izveštaja ( 300-350 reči) upućenih određenom čitaocu na različite zadate teme.

 

Treći deo Engleski u praksi (90 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje poznavanje strukture rečenice i teksta engleskog jezika, a od Vas se očekuje da popunite praznine u tekstu, ispravite greške, formirate reči i primenite odgovarajući registar. Takođe, ovaj deo ispita ima i pismeni deo gde kandidat ima zadatak da napiše rezime.

 

Četvrti deo – Slušanje (40 minuta) Ovaj deo ispita od Vas zahteva da shvatite značenje odslušanog teksta, da izvučete detaljne informacije kao i da razumete mišljenja i stavove govornika.

 

Peti deo – Govor (19 minuta) Ovaj deo ispita vodi iskusan ispitivač, a od Vas se očekuje da aktivno učestvujete u razgovoru. U formi je intervjua u kome se kroz diskusiju u kontekstu neke situacije procenjuju veštine komunikacije.

 

REZULTATI

 

Svaki deo ispita nosi 20% od ukupne ocene. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikat s jednom od tri ocene (A, B ili C). Znanje kandidata koji postignu ocene D ili E smatra se neodgovarajućim za standarde CPE ispita. ENGLISH WORLD škola sa velikim procentom uspešnosti priprema kandidate za polaganje ovog ispita. Dužina trajanja priprema zavisi od Vašeg trenutnog znanja i brzine napredovanja, ali s obzirom da se radi o izuzetno ozbiljnom i zahtevnom ispitu, naša preporuka je minimum 9 meseci.

 

CAMBRIDGE ESOL ISPITI - opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE):

 

 Kembridž ispiti -opšti engleski

Nivo na skali Saveta Evrope (CEF)

 • Key English test (KET)

A2

 • Preliminary English Test (PET)

B1

 • First Certificate in English (FCE)

B2

 • Certificate in Advanced English (CAE)

C1

 • Certificate in Proficiency in English (CPE)

C2

 

Na ovom sajtu možete pogledati termine za polaganje CPE ispita:

 

http://www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski

 

 

S obzirom da je ENGLISH WORLD brozanii partner British Council-a za prijavljivanje ispita preko škole dobijate dodatni POPUST.

 

Ostali ispiti
Cambridge Exam Preparation Centre Priprema za KET ispit Priprema za PET ispit Priprema za FCE ispit Priprema za CAE ispit Priprema za CPE ispit Priprema za IELTS ispit Priprema za TOEFL ispit Priprema za SAT/ACT ispit Priprema za ACT ispit 250 POLAZNIKA NA MEĐUNARDNIM ISPITIMA, 100% PROLAZNOSTI
english world school - starters
 • Mi smo prva, prava i proverena škola stranih jezika u Smederevu.  Iskoriste naš rođendanski popust i slavite sa nama. Budite i Vi deo uspešne i odabrane ekipe.

 • Treba vam stipendija?

   

  Jedina škola koja je dokazala da uspešno priprema za IELTS; TOEFL; ACT i SAT.  Imamo  destoro polaznika koje su već u Engleskoj, Americi, Nemačkoj, Austriji, Danskoj i Holandiji  i to samo za 2013 godinu. Ne gubite vreme budite i Vi deo odobrane i uspešne ekipe. 

 • Mislite o radu ili odlasku u inostrastvo.

   

  Jedina škola koja može da zagarantuje uspešnu pripremu u pologanju međunarodnih ispita iz Engleskog i Nemačkog od A1 do C2 po proverenom English World®metodu za odlazak na rad ili iseljenje u inostrastvo.

 • PAŽNJA! Cene niže nego ikada

   

  Ukoliko ste novi polaznik i dovedete još jednu osobu stičete pravo na najpovoljnije cene tečaja ikada viđene u English World.

 • BESPLATAN DEMO ČAS

   

  Da  osetite prijatnu atmosferu  na času i uvidite efikasnost English World® metoda pozivamo vas na besplatan demo čas .

 • BRONZANA MEDALJA  uspeh na ispitima

   

  I ove  godine se možemo pohvaliti da su svi naši polaznici položili Cambridge ispite i Nemačke od A1 do C2 u ispitnom roku.  Čestitamo polaznicima i njihovim profesorima na sjajnim rezultatima i očekujemo do ćemo i u budućnost imati 100% prolaznosti.

 • Hoćete da progovorite a da ne gubite vreme

   

  Jedina škola koja radi po uspešnom English World® metodu kojim vam je zagarantovan dramatičan napredak u ZNANJU, KONVERZACIJI I SAMOPOUZDANJU.

 • Letnja škola stranih jezika

   

  Iskoristite slobodno vreme ovog leta pametno. Upišite se na letnji tečaj i steknite znanje dok štedite novac i vreme. Cene niže nego ikada u English World Summer School.

Prijava

×