english world school - hader image
Budite i vi deo našeg uspeha!
Priprema za ACT ispit

ACT – American College Test


Šta je ACT?


ACT je standardizovani test koji se traži za upis na diplomske studije u Americi. Pitanja na ACT testu jednako su povezana s gradivom u srednjoj školi u oblasti engleskog jezika, matematike i prirodnih nauka.


Kako izgleda ACT test?


Sastoji se iz četiri dela sa pitanjima na zaokruživanje, i od pisanja eseja koji nije obavezan.

 

Delovi ACT testa su:

Celina

Vremensko ograničenje

Broj pitanja

Zadatak

English (engleski)

45 minuta

75

Standardni pisani engleski jezik i retoričke veštine

Mathematics (matematika)

60 minuta

60

Matematičke veštine stečene do početka 4. razreda srednje škole.

Reading (čitanje)

35 minuta

40

Razumevanje pročitanog teksta

Science (prirodne nauke)

35 minuta

40

Veštine interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rešavanja problema potrebne za prirodne nauke.

*Writing (pisanje eseja)

30 minuta

1

Esej na zadatu temu u kojem se izražava vlastito mišljenje i stavovi o zadatoj temi. Procenjuju se pisane veštine na nivou srednjoškolskog engleskog jezika i početnog fakultetskog nivoa.

*nije obavezno, a odabir zavisi od uslova koje postavlja fakultet na koji se prijavljujete.

 

Potrebna Vam je priprema?


Za polaganje ACT testa potrebno je pre svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i matematike kao i veština interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rešavanja problema potrebnih za prirodne nauke. Za visok rezultat je potrebno temeljno i kvalitetno se pripremiti pa se tako američki srednjoškolci za polaganje ACT testova najčešće pripremaju tokom godine. Osim poznavanja i razumevanja engleskog jezika i ostalih navedenih područja, potrebno je bliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. ENGLISH WORLD škola organizuje kako individualnu tako i grupnu pripremnu nastavu za polaganje ovog ispita.

 

Kako se prijaviti i gde se polaže test?

 

Za polaganja ACT testa se možete prijaviti elektronskim putem nakon registracije korisničkog računa na stranici http://www.actstudent.org/regist/index.html  gde možete pročitati detaljnije informacije o rokovima i testnim centrima, ili se možete prijaviti poštom.

 


ACT termini polaganja ispita:

 

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o termninima za polaganje ACT ispita: http://www.actstudent.org/regist/outside/

 

Ostali ispiti
Cambridge Exam Preparation Centre Priprema za KET ispit Priprema za PET ispit Priprema za FCE ispit Priprema za CAE ispit Priprema za CPE ispit Priprema za IELTS ispit Priprema za TOEFL ispit Priprema za SAT/ACT ispit Priprema za ACT ispit 250 POLAZNIKA NA MEĐUNARDNIM ISPITIMA, 100% PROLAZNOSTI
english world school - starters
 • Mi smo prva, prava i proverena škola stranih jezika u Smederevu.  Iskoriste naš rođendanski popust i slavite sa nama. Budite i Vi deo uspešne i odabrane ekipe.

 • Treba vam stipendija?

   

  Jedina škola koja je dokazala da uspešno priprema za IELTS; TOEFL; ACT i SAT.  Imamo  destoro polaznika koje su već u Engleskoj, Americi, Nemačkoj, Austriji, Danskoj i Holandiji  i to samo za 2013 godinu. Ne gubite vreme budite i Vi deo odobrane i uspešne ekipe. 

 • Mislite o radu ili odlasku u inostrastvo.

   

  Jedina škola koja može da zagarantuje uspešnu pripremu u pologanju međunarodnih ispita iz Engleskog i Nemačkog od A1 do C2 po proverenom English World®metodu za odlazak na rad ili iseljenje u inostrastvo.

 • PAŽNJA! Cene niže nego ikada

   

  Ukoliko ste novi polaznik i dovedete još jednu osobu stičete pravo na najpovoljnije cene tečaja ikada viđene u English World.

 • BESPLATAN DEMO ČAS

   

  Da  osetite prijatnu atmosferu  na času i uvidite efikasnost English World® metoda pozivamo vas na besplatan demo čas .

 • BRONZANA MEDALJA  uspeh na ispitima

   

  I ove  godine se možemo pohvaliti da su svi naši polaznici položili Cambridge ispite i Nemačke od A1 do C2 u ispitnom roku.  Čestitamo polaznicima i njihovim profesorima na sjajnim rezultatima i očekujemo do ćemo i u budućnost imati 100% prolaznosti.

 • Hoćete da progovorite a da ne gubite vreme

   

  Jedina škola koja radi po uspešnom English World® metodu kojim vam je zagarantovan dramatičan napredak u ZNANJU, KONVERZACIJI I SAMOPOUZDANJU.

 • Letnja škola stranih jezika

   

  Iskoristite slobodno vreme ovog leta pametno. Upišite se na letnji tečaj i steknite znanje dok štedite novac i vreme. Cene niže nego ikada u English World Summer School.

Prijava

×